Bilförsäkringsbolag

I samband med att man ska välja en ny bilförsäkring är det förstås viktigt att man väljer rätt bilförsäkring, men precis på samma vis som det är ytterst viktigt att titta på alla detaljer gällande en viss bilförsäkring som intresserar en, bör man även titta noga på det bilförsäkringsbolag man tecknar försäkringen hos. Alla bilförsäkringsbolag är nämligen inte lika bra, istället finns det ganska viktiga skillnader de olika försäkringsbolagen emellan, som kan göra att olika bilförsäkringsbolag lämpar sig olika väl för olika låntagare.

I denna guide kommer vi dock att ge dig en hel del tips som vi hoppas ska hjälpa dig hitta det rätta bilförsäkringsbolaget för just dig.

När du väljer bilförsäkringsbolag bör du nämligen inte glömma att titta på bland annat:

Kundtjänsten
Detta är väldigt viktigt när man behöver hjälp med något. När det gäller försäkringar är ju trots allt många inte riktigt så kunniga som de kanske skulle vilja vara, vilket kan betyda att man vill tala med en expert på försäkringar då och då. Det är därför alltid bra att kolla upp vilka kontaktvägar du har till kundtjänsten hos respektive bilförsäkringsbolag innan du tecknar en försäkring. I regel beskriver de flesta försäkringsbolag detta på sina hemsidor, så att ta reda på hur man egentligen kommer i kontakt med kundtjänsten brukar inte vara så svårt.

Skadeanmälan
Exakt hur skadeanmälan måste göras varierar nämligen också mellan olika bilförsäkringsbolag, men när en skada väl inträffar vill man förstås att det ska gå så snabbt och smidigt som möjligt att anmäla detta. Därför är det även smart att ta en titt på hur skadeanmälan ska göras hos varje bilförsäkringsbolag, och sedan välja ett bilförsäkringsbolag som har ett skadeanmälningsförfarande som passar just dig.

Förslag på bilförsäkringsbolag – räkna ut ditt pris direkt

FörsäkringsbolagSjälvriskFörsäkringspris

ICA Försäkringar

  • Utan extra kostnad så ingår en Trafikolycksfall och Krishjälp efter trafikolycka som båda är helt utan självrisk.
  • Bonus: ICA-bonus för dig med något av ICAs kort på hela försäkringskostnaden

Räkna ut pris


Moderna Försäkringar
  • Trafikförsäkring 2000 kr.

  • Halvförsäkring 1500 kr.

  • Helförsäkring fr. 3500 kr.


Räkna ut pris

Vilka rabatter du kan få
Givetvis vill ingen betala mer för sin bilförsäkring än vad man måste, men exakt hur stora och hurdana rabatter som erbjuds på bilförsäkringarna varierar en hel del. Det är därför även smart att titta lite på hur premierabatter fungerar hos alla de bilförsäkringsbolag som intresserar dig, då detta kan göra att du kommer billigare undan gällande din försäkring.

Bland annat kan man hos en del försäkringsbolag få rabatter för att man har flera andra försäkringar hos dem, för att man haft bilförsäkringen och varit skadefri länge och så vidare. Dessutom påverkar hur bilförsäkringen tecknas och hur ofta man betalar premien på försäkringen i regel premiens storlek, för att bara nämna några faktorer som det kan vara värt att titta på.

Vilket rykte försäkringsbolaget har
Är det många som är missnöjda med sina försäkringar, säger det förstås något om själva försäkringsbolaget och deras försäkringar också, medan många nöjda kunder är ett bra tecken. Så kolla upp vad nuvarande kunder säger innan du tecknar något. Detta är i regel ganska lätt att göra med hjälp av sökmotorer, genom att helt enkelt söka på försäkringsbolagets namn.

Bilförsäkringsbolag