Bästa bilförsäkringen

I samband med att man köper en ny bil, behöver man även skaffa en bilförsäkring, dels för sin egen skull, men även för att detta är ett lagstadgat krav på alla som äger en bil. Men det här med bilförsäkringar och deras villkor kan vara en riktig djungel, och därför rekommenderar vi alla som kommer att behöva en bilförsäkring att sätta igång och leta efter det i god tid. Både villkor, priser och förmåner varierar nämligen stort mellan de olika försäkringsbolagen, och det är inte alltid den bilförsäkring som verkar bäst vid första anblick faktiskt är det.

Genom att jämföra bilförsäkringar ordentligt kan du dock spara stora summor varje år, från hundralappar till tusenlappar, och genom att vara påläst när du skaffar din bilförsäkring hittar du även den bilförsäkring som passar just dig enklare.

Förslag på bra bilförsäkringar

FörsäkringsbolagSjälvriskFörsäkringspris

ICA Försäkringar

  • Utan extra kostnad så ingår en Trafikolycksfall och Krishjälp efter trafikolycka som båda är helt utan självrisk.
  • Bonus: ICA-bonus för dig med något av ICAs kort på hela försäkringskostnaden

Räkna ut pris


Moderna Försäkringar
  • Trafikförsäkring 2000 kr.

  • Halvförsäkring 1500 kr.

  • Helförsäkring fr. 3500 kr.


Räkna ut pris

Bra att veta om bilförsäkring
Den bilförsäkring du måste ha enligt lag kallas för trafikförsäkring. Denna bilförsäkring kan man inte välja bort, men man är fri att teckna den hos vilket försäkringsbolag man vill.
De övriga typerna av bilförsäkring, hel- och halvförsäkring, samt olika tilläggsförsäkringar, är dock frivilliga, och du kan själv avgöra om du vill ha en bilförsäkring utöver trafikförsäkringen eller inte.

Väldigt mycket som kan hända i trafiken kan omfattas av en bilförsäkring, men ju fler försäkringsmoment som ingår i försäkringen, desto dyrare premie får man i regel betala för den. Man måste därför som försäkringstagare väga omfattning och pris mot varandra noga innan man tecknar något.

En rad olika faktorer påverkar vad en bilförsäkring kostar, som vad det är för bil man har, var man bor, hur länge man haft körkort och så vidare. Premien för en bilförsäkring är därför alltid individuell och beräknas först när man vet vem som är försäkringstagare, samt vilket objekt, dvs. bil, det är som ska försäkras.

Det finns väldigt många jämförelsetjänster på Internet som kan vara ett bra hjälpmedel för den som vill hitta den billigaste möjliga bilförsäkringen. Dessa tjänster ordnar nämligen alla bilförsäkringar som passar dig (efter att du angett några uppgifter om dig själv, samt din bil) i prisordning, vilket gör det väldigt enkelt att se vilken den billigaste bilförsäkringen egentligen är.

Bästa bilförsäkringen

Tänk på att du måste ha en bilförsäkring, dvs. åtminstone den obligatoriska trafikförsäkringen, redan samma dag som din bil tas i bruk. Du kan därför inte vänta med att teckna bilförsäkring, ens en dag från att du skaffar bilen.